Hantverkareavtal

  • Avtalsskydd när du använder hantverkare!
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Alla känner vi nog någon som, eller har själva råkat ut för missnöje i samband med beställning av hantverkare. Priset blev oväntat högt, arbetet tog oväntat långt tid, saker blev halvgjorda eller inte gjorda alls – sakerna som kan gå fel är många, även med en ärlig hantverkare.

Med ett väl utfört hantverkaravtal slipper du alla orosmoment, och kan tryggt luta dig tillbaka medan arbetet blir gjort.

Mer om hantverkaravtal

Att skriva under ett korrekt upprättat avtal med din hantverkare är otroligt viktigt. Allmänna reklamationsnämnden har varje år kontakt med tusentals personer som inte är nöjda med hela eller delar av arbetet som en hantverkare utfört.

Ett hantverkarkontrakt är i de flesta av dessa fall en mycket billig försäkring eftersom det underliggande arbetet med exempelvis renoveringen kostar så mycket mer.

När du skall renovera eller göra en ombyggnad finns det oerhört mycket att tänka på. Dessutom handlar det i de allra flesta fall om ganska stora summor och för många är det viktigt att de hittar en hantverkare som de tror på och som passar deras budget.

Att upprätta ett avtal innan arbetet påbörjas är alltid vår rekommendation, en rekommendation som är både billig i jämförelse med den totala kostnaden du lägger ner på arbetet och som förhoppningsvis kommer bespara dig mycket framtida besvär.

Vid upprättande av ett hantverkaravtal är det viktigt att inte stressa fram avtalet. Därför ber vi våra kunder alltid diskutera noggrant med sin hantverkare innan vi färdigställer avtalet för underskrift. Genom förfarandet hoppas vi att båda parterna till avtalet vet vad de ger sig in på och förutsättningarna för det.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

1295:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 1295:-

PhoneJurist Telefon 1995:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vad har jag rätt att kräva i ett avtal med en hantverkare?

Centrala saker som vad som ska göras och sammanlagd kostnad är några av de uppgifter du kan kräva, men utöver detta finns det gott om saker du kan inkludera i avtalet. Vi hjälper dig att få fram ett avtal som du är nöjd med, enligt dina förutsättningar.

2. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

3. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

4. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

5. Jag vill veta mer om hantverkaravtal, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Skriv alltid avtal med hantverkaren