Komplett E-handel

 • Ansvar vid försäljning av produkter eller tjänster online.
 • Tillgång till personlig jurist via (e-post/telefon).
 • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalen (upp till 60 dagar).

Du som innehavare av en webbplats ansvarar inte bara för sidans innehåll, utan även till viss del för hur det innehållet direkt och indirekt påverkar dina besökare. Detsamma gäller avseende de tjänster eller produkter du marknadsför och säljer via hemsidan.

Genom rätt användarvillkor kan du se till att du får kontroll över hur ditt innehåll används, samt vilket ansvar du har gentemot både innehåll och de produkter och tjänster som du säljer.

Avtalspaketets innehåll:

 • Upprättande av juridiska villkor för användandet av en webbplats.
 • Upprättande av villkor för försäljning av produkter eller tjänster (så kallade terms and conditions).

Varför välja kombinationspaketet – Komplett e-handel

 • Du har en nätsida.
 • Du säljer produkter eller tjänster på nätet.
 • Du saknar skydd för dig själv, din hemsida och dina produkter/tjänster.

Näthandeln har aldrig varit större. Fler och fler skapar nya hemsidor eller utnyttjar olika näthandelskanaler för att sälja sina produkter eller tjänster. Tyvärr är det juridiska skyddet något som oftast hamnar långt ner på listan över saker att ta hand om. Många hemsidor använder sig av mycket bristfälliga juridiska villkor, eller inga alls.

Genom paketet komplett e-handel skapar vi juridiska villkor för din hemsida som är ägnade åt att skapa ett större skydd för dig som hemsideägare. Villkoren utarbetas för just din hemsida och dess funktioner. Är du dessutom säljare av produkter eller tjänster tar vi också fram anpassade juridiska villkor för dessa, så kallade terms and conditions.

Våra kombinationspaket erbjuder följande:

 • Tilldelning av en personlig, erfaren jurist.
 • Juridisk analys av just er situation.
 • Telefonsamtal med föredragande jurist.
 • Upprättande av kvalitetsavtal anpassade för just er, enligt era förutsättningar.
 • Fast pris för hela tjänsten.
 • 60 dagars ändringsrätt.

Det viktigt att skydda sig på nätet

Vad många näthandlare inte tänker på är att de är ansvariga för sin näthandels innehåll. Om innehållet skapar problem för användarna kan hemsideägaren hållas ansvarig. Genom att upprätta goda juridiska villkor för användningen av en webbplats informerar näthandlarna sina kunder om vad webbplatsen innehåller och vad som sker när användarna besöker och använder sig av den. Genom goda juridiska villkor kan därför näthandlaren ställa sig i en betydligt säkrare juridisk ställning.

Statistik från e-handlare visar att en inte oansenlig mängd besökare läser villkoren för hemsidan de besöker. Ännu fler väljer att ta del av de villkor som finns uppställda för de tjänster och produkter som säljs därigenom innan de tar ett aktivt beslut om att köpa.

Villkor för produkt och tjänst

De absolut flesta näringsidkarna på nätet har ofullständiga eller total avsaknad av juridiska villkor för de produkter eller tjänster de erbjuder. Lagen om distans- och hemförsäljning, samt konsumentköplagen är två lagar som delvis reglerar försäljningen av tjänster och produkter till konsumenter. Men genom egna juridiska tjänste- eller produktvillkor kan skyddet för näringsidkaren göras ännu större, och framför allt bättre. Det kan handla om allt från ansvarsbegränsningar avseende produkten eller tjänstens funktion, tillämplighet, och till med regler om frakt, betalning, returhantering o.s.v.

Är du enskild näringsidkare och har du dessutom personligt ansvar för dina affärer? I dessa fall är det ännu viktigare att se över sitt juridiska skydd så att eventuella konsekvenser inte drabbar din privata ekonomi och familj.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

4995:- 5995:-

Advised Personlig Jurist

Phone Fri Telefon & Epost-support


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vilken typ av webbplats behöver ha användarvillkor?

Det ligger i alla webbplatsers intresse att ha tydliga användarvillkor. Bland annat måste alla webbplatser i Sverige informera sina besökare om de kakor (cookies) som eventuellt används.

2. Räcker det inte med att jag följer lagen?

Lagen gäller alltid men i många fall vill du som näringsidkare online sälja dina varor och tjänster med olika garantier eller förklaringar som inte finns i lagen. I andra fall så kräver de flesta betalningstjänster att kunden skall godkänna villkor för köpet på din hemsida för att beställningen skall gå igenom.

Den här tjänsten löser allt det åt dig.

3. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges val om att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

4. Vad händer efter beställning?

När du är klar med din beställning så kommer du kontaktas av din personliga jurist som hjälper dig upprätta avtalen. Kontakt med juristen sker via antingen e-post eller telefon.

5. Varför ingår det en personlig jurist vid beställning av detta avtalspaketet?

Eftersom dessa avtal skapas tillsammans och samtidigt är det viktigt att det sker på rätt sätt. Med anledning av den vikt dessa avtal har för er som beställer kommer ni bli tilldelade en personlig jurist som lyssnar på era önskemål och samtidigt ser till att avtalen fungerar tillsammans och inom lagens gränser.

Tilldelningen av en personlig jurist är vårt sätt att kvalitetssäkra slutprodukten för er som kund.

6. Jag vill veta mer om komplett – E-handel, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Avtalscentralen Blogg.