Juridiska villkor produkter/tjänster

  • Ställ upp tydliga försäljningsvillkor vid försäljning av produkter eller tjänster.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Vare sig ni är ett företag som säljer produkter eller erbjuder era tjänster via nätet, telefon, mellan fyra ögon eller på annat sätt finns det villkor som ni vill att kunden godkänner för att försäljningen skall vara komplett.

Vi hjälper er att formulera dessa villkor i ett avtal som är uttömmande, tydliga och som ger extra trygghet för er verksamhet.

Mer om försäljningsvillkor

Juridiska villkor för försäljning av produkter eller tjänster kan ha många olika namn, bland de vanligaste hör den engelska termen “terms and conditions” eller den svenska ”försäljningsvillkor”. I folkmun kallas dessa villkor oftast för det ”finstilta” i ett kontrakt, något som många känner till men inte ägnar särskilt mycket tanke åt.

De juridiska villkoren till en försäljning är dock i många avseenden mycket viktiga. I dessa kan näringsidkaren bestämma en mängd olika saker avseende försäljningen. Ibland innebär villkoren att säljaren utökar skyddet som en konsument har enligt konsumentköplagen och i andra fall vill säljaren begränsa sitt ansvar. I juridiska villkor brukar man finna avsnitt kring ansvarsbegränsningar, betalningsbestämmelser, garantier, leverans, produkt eller tjänste-information, definitioner och hur eventuella tvistemål skall lösas.

Även om själva försäljningen av produkten eller tjänsten är det primära finns det allt som oftast ett behov att bestämma terms and conditions för förhållandet mellan säljaren, produkten eller tjänsten och köparen.

Att ha korrekt utformade juridiska villkor som reglerar försäljningen och vad som kommer därefter är av stor vikt för alla näringsidkare.

Vad som slutligen hamnar i de så kallade terms and conditions beror i stort på vad lagen tillåter och vad näringsidkaren vill ha med och avtala om. Villkoren presenteras därefter oftast som en bilaga till ett avtal eller som ren information på till exempel en webbshop.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

2995:- 3995:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 2995:- 3995:-

PhoneJurist Telefon 4995:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Passar denna tjänst för användning på en hemsida?

Säljer du en tjänst eller produkt via en hemsida är det rekommenderat att du låter kunden godkänna dina villkor för försäljningen för att på så sätt följa både lag och vad du som näringsidkare kan erbjuda. Denna tjänst är perfekt får just dessa typer av fall.

2. Hur vet jag vilka villkor jag får använda?

Ibland finns det flera olika lagar som reglerar vad man får och inte får sätta som försäljningsvillkor, och under vilka omständigheter. Vi hjälper dig med detta när vi tar fram dina villkor eller avtal.

3. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

4. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

5. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

6. Jag vill veta mer om försäljningsvillkor, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg.

Läser ni det finstilta i kontrakten?