Överlåtelseavtal husdjur

  • Undvik tvister och missnöje när du köper, säljer, byter eller ger bort ett husdjur.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Har du någonsin övertagit ett djur, för att sedan upptäcka att grundläggande tillbehör saknas, att djuret har ett medicinskt tillstånd du inte kände till, eller saknar ingrepp som du utgick ifrån var gjorda?

Dessa är bara några av många delar som ett överlåtelseavtal kan avtala om.

Mer om överlåtelse av husdjur

Ett avtal om överlåtelse behandlar alla fall då äganderätten fullständigt övergår från den gamla ägaren till den nya, genom köp, byte eller gåva.

Just den här tjänsten avser att vi tar fram ett avtal för överlåtelse av främst husdjur, det kan handla om hund, katt eller andra djur. Avtalet skrivs separat och enskilt för dig och enligt dina önskemål.

Behöver köpet skrivas ned?

Vid t.ex. köp av hund genom uppfödare inom Svenska kennelklubben (SKK) krävs det ett skriftligt avtal enligt deras bestämmelser. Enligt lagens regler krävs det dock inte skriftliga avtal för att göra ett köp eller annan överlåtelse av ett husdjur giltigt och korrekt.

Att lagen är formulerad på sådant vis skall dock inte uppfattas som om det är en rekommendation att sköta överlåtelser av husdjur utan skriftliga avtal. Tvärtom är det vår starka rekommendation att ett avtal skrivs. Dokumentationen som avtalet medför innebär stor trygghet för både den nya ägaren och före detta ägaren i form av bevisning. Dessutom kan det klart underlätta eller till och med vara ett krav för att försäkringar och dylikt skall kunna tecknas på husdjuret.

Olika avtal för olika djur

Beroende på vilket djur du har eller önskar införskaffa samt, i vissa fall, på vilket sätt du önskar använda djuret etc., finns det olika avtal att skriva. Gemensamt med dem alla är dock att för att en överlåtelse skall komma till bör ett överlåtelseavtal skrivas. Andra avtal kan vara variationer av ett överlåtelseavtal, t.ex. överlåtelse med bibehållen avelsrätt. Vilka avtal som behövs eller efterfrågas beror som sagt på vilket djur det gäller.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

795:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 795:-

PhoneJurist Telefon 1295:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

2. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

3. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

4. Jag vill veta mer om överlåtelseavtal, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Vilken lag reglerar köp av husdjur?