Återförsäljaravtal

  • Underlätta återförsälja och försäkra dig om bra villkor.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Att underlätta sitt arbete och tjäna pengar genom en återförsäljare är ofta en smart lösning, men man kan i vissa fall vara smart att behålla en viss kontroll över hur ens produkter säljs och marknadsförs.

Å andra sidan är man som återförsäljare, utan ett bra återförsäljaravtal, öppen för risken att helt plötsligt finna sig i konkurrens med produktframtagaren eller andra återförsäljare.

Mer om återförsäljaravtal

Ett återförsäljaravtal innebär att återförsäljaren säljer en annan persons eller företags produkter i eget namn och för egen räkning. Återförsäljaravtalet, ibland också kallat distributionsavtal, skall inte förväxlas med så kallade agentavtal. Till skillnad från agentavtalet övergår i ett återförsäljaravtal ägandet av produkterna till distributören.

En återförsäljare tjänar sina pengar genom den skillnad som uppstår i försäljningspriset och inköpspris för återförsäljaren. Det finns ingen lag som reglerar intressen för återförsäljare och därför är det extra viktigt att ett bra avtal upprättas mellan återförsäljaren och huvudmannen.

Bland de saker som ett återförsäljaravtal bör reglera är information om produkterna, distributörens åtaganden, betalning, leveranser, giltighetsperioder, tvistlösningsmetoder och ibland konkurrensbegränsningar. Utan ett avtal har distributören inga rättigheter alls och huvudmannen kan vidta rättsliga åtgärder, låta annan återförsäljare konkurrera eller själv konkurrera med återförsäljaren.

För huvudmannen är fördelen med ett återförsäljaravtal är att denne inte själv behöver försälja sina varor, inte har någon kreditrisk mot kunden, inte nödvändigtvis behöver utföra marknadsföring eller hålla lager på marknaden. Dessa områden tillfaller i stället återförsäljaren, som får full kontroll över dessa.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

3495:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 3495:-

PhoneJurist Telefon 5995:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Bör jag ha olika avtal med de olika återförsäljarna, eller ha ett standardiserat avtal?

Det finns ingenting som hindrar att du förhandlar fram olika avtal med olika återförsäljare, även om det kan vara lättare att bara ha ett avtal att förhålla sig till. Detta är ett beslut vi kan hjälpa dig med.

2. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

3. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

4. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

5. Jag vill veta mer om återförsäljaravtal, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Återförsäljaravtal vs. Agentavtal