Arrendekontrakt

  • FSäkra rättigheter och skyldigheter vid arrende.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Att hyra och hyra ut fast egendom kan visa sig mer komplicerat än det först verkar. Vi hjälper er med upprättandet av själva arrendekontraktet.

Ett arrende är en form av utlåning som ger rätt att använda t.ex. mark mot betalning. Arrende är vanligast inom jordbruket, men det finns även arrenden inom bostad, anläggning och lägenheter.

Varför behövs ett arrendeavtal?

Ett arrendeavtal reglerar omständigheterna kring arrendet, t.ex. längden, avgiften, omfattningen och överlåtelse. En del av arrendeomständigheterna regleras inom lag och andra är så kallat dispositiva och kan avtalas om mellan parterna.

Ett arrende behövs för att du ska kunna använda dig av det som beskrivs i arrendet på ett lagligt sätt. Det kan handla om allt från brukning av jordbruksmark till olika jakt- och fiske-arrenden. Beroende på din situation, är olika arrenden att rekommendera vi hjälper dig finna rätt arrende.

Handlar arrendet om jakt eller fiske finns det dock andra regler än de som beskrivs i jordabalken att ta hänsyn till vid upprättandet av arrendet.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

1795:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 1795:-

PhoneJurist Telefon 3495:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vad är skillnaden på ett arrendekontrakt och ett hyresavtal?

I sin kärna behandlar arrendekontrakt fast egendom, medan hyresavtal särskilt avser lös egendom så som hus, eller del därav.

Skillnader finns dock också i vilka rättigheter de olika avtalen innebär, där ett arrendekontrakt exempelvis inkluderar en rättighet att behålla den utdelning som objektet eventuellt genererar (exempelvis skörd, vid ett jordbruksarrende). Ibland är gränserna inte helt självklara, och därför rekommenderar vi att söka professionell hjälp vid osäkerhet.

2. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

3. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

4. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

5. Jag vill veta mer om arrendekontrakt, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Ett Arrendeavtal är viktigt för att…