Användarvillkor Webbplats

  • Följ lagen och begränsa ditt ansvar som ägare till en hemsida.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Användarvillkoren är en inte den mest besökta delen av en webbplats, men kan, lite beroende på vilket innehåll hemsidan har, visa sig vara kanske den viktigaste.

Du som innehavare av en webbplats ansvarar inte bara för sidans innehåll, utan även till viss del för hur det innehållet direkt och indirekt påverkar dina besökare. Genom väl formulerade användarvillkor kan du se till att du får kontroll över hur ditt innehåll används, samt vilket ansvar du har skulle någon bryta mot villkoren.

Mer om juridiska villkor för hemsidor.

Varje innehavare av en webbplats är ansvarig för innehållet på webbplatsen. Även om innehållet inte är menat att skada någon eller leda till någon annan skada kan det ske, och när det sker kan innehavaren av webbplatsen ibland hållas ansvarig.

Beroende på var webbplatsen är belägen och till vem den riktar sig finns det också vissa lagregler att ta hänsyn till avseende hur villkoren skall se ut. Särskilt är det värt att nämna hur villkoren och informationen om kakor (cookies) skall se ut.

Det är bland annat därför en webbplats behöver ha professionella användarvillkor (juridiska villkor) skrivna och tillgängliga för besökarna. Se gärna våra egna.

Vi hjälper er ta fram unikt utformade juridiska villkor enligt lagens alla regler, för just er webbplats.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

2995:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 2995:-

PhoneJurist Telefon 4995:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vilken typ av webbplats behöver ha användarvillkor?

Det ligger i alla webbplatsers intresse att ha tydliga användarvillkor.

Webbplatser som är i särskilt behov av goda användarvillkor är bland andra de som innehåller beskrivningar av produkter, tjänster eller skildringar av våld eller andra aktiviteter, som kan leda till skador. Särskilt utsatta är också webbsidor som hanterar potentiellt känslig information (inte sällan i form av personliga profiler för användarna) eller copyright-material.

2. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

3. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

4. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

5. Jag vill veta mer om användningsvillkor för webbplatser, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Kakor (cookies) på hemsidor.