Ansökan om skilsmässa

  • Vi tar fram dina skilsmässodokument.
  • Fasta priser, enkelt att beställa och rätt till ändring i avtalet (upp till 60 dagar).

Svåra beslut är en del av livet och att skiljas från någon man har levt ihop med länge är oftast ett av de svåraste, även om det sker som ett steg mot något positivt.

I Sverige krävs det ett domstolsbeslut för att en skilsmässa ska anses giltig, och vi hjälper dig att upprätta alla de nödvändiga dokumenten.

Mer om skilsmässa

Bodelning

För er som genomgår en skilsmässa är bodelningen något som man förr eller senare kommer till. En bodelning måste göras vid en skilsmässa, såvida ni inte har ett äktenskapsförord där all egendom är er enskilda eller ingen av er begär att få överta bostad eller bohag från den andra parten. I alla andra fall måste en bodelning göras. Är ni överens kan ni upprätta ett bodelningsavtal, är ni inte överens kommer tingsrätten utse en bodelningsförättare som ser till att bodelningen görs. En bodelningsförrättare kan dock bli kostsam, att föredra är därför alltid att komma överens själva och författa ett bodelningsavtal.

Läs mer om Bodelningsavtal

Läs mer om vårt paket ”Komplett separation”.

Betänketid

De flesta skilsmässor föregås av betänketid, så även skilsmässor där ansökan är gemensam. Vid avsaknad av barn kan domstolen dock, vid önskemål, meddela dom omedelbart. Om ni har barn men inte bott tillsammans under mer än två år kan dom också meddelas omedelbart. Om ni däremot har barn under 16 år (oavsett vems barnen är) får ni alltid betänketid av domstolen.

Betänketid kan också begäras vid avsaknad av barn, i de fall där ni känner att det vore en bra ide att inte gå för fort fram. Betänketiden är alltid minst 6 månader och max ett år lång.

Kan vi ångra oss?

I praktiken fungerar det så att om man ångrar sitt beslut om äktenskapsskillnad skickar man helt enkelt inte in ansökan om fullföljd till domstolen. Alternativt kan man skicka in en ansökan om återkallelse. Effekten blir att äktenskapet kvarstår och domstolen inte meddelar dom.

I en gemensam ansökan om skilsmässa måste parterna också yrka om vem som skall få bo kvar i hemmet, vårdnad av eventuella barn etc. Vidare behöver partnerna upprätta ett bodelningsavtal för att reda ut vem som skall behålla vad. Vi hjälper er med hela proceduren.

Läs mer/Dölj text

Prisuppgift icon Starta Beställningen

995:-

Vid start av beställning kan du välja ett av följande alternativ.

AdvisedJurist Online 995:-

PhoneJurist Telefon 1595:-


Delbetalningar erbjuds
via Billmate


Frågor & Svar

1. Vad händer om ena parten vill gå i skilsmässa, men den andra inte godkänner det?

Vill bara en av parterna deltaga i ansökan om skilsmässa kan den som vill skiljas skicka in en ansökan själv till tingsrätten och yrka att tingsrätten dömer till skilsmässa.

2. Kan man skriva ett äktenskapsförord medan man ligger i skilsmässa?

Ett äktenskapsförord kan skrivas när som helst under äktenskapet, det är därför möjligt tills ni är officiellt skilda.

3. Vad ingår i beställningen av denna tjänst?

Du som beställer får alla ansökningsdokument som behövs för att ansöka om och verkställa er skilsmässa oavsett om det är en enskild ansökan eller en gemensam ansökan.

Tillsammans med dokumenten skickar vi också ut en instruktion på hur ansökan till Tingsrätten skall göras.

4. Vad händer efter beställning?

Först och främst kommer du ges tillfälle att välja vilket beställningsalternativ som passar dig bäst. Beroende på ditt val av beställningsalternativ så kommer du därefter antingen svara på ett frågeformulär eller gå direkt vidare till sista beställningssidan där du kommer ges möjlighet att göra val kring betalning och annat samt därefter slutföra din beställning.

När beställningen är klar kommer du antingen få ditt avtal levererat direkt eller, om du valde något av beställningsalternativen som inkluderar direkt kontakt med egen personlig jurist, bli kontaktad inom kort tid av din personliga jurist för att starta arbetet med din beställning.

5. Hur sker betalning?

I slutet av din beställning kommer du ges valmöjlighet att betala för tjänsten direkt (kort) eller via faktura/delbetalning.

Om du inte önskar betala direkt rekommenderar vi att du istället väljer något av betalningsalternativen faktura- eller delbetalning. Vid faktura- eller delbetalning kommer fakturan skapas och sändas till dig först när du får tillgång till ditt avtal.

6. Jag är osäker och är rädd att göra fel vid min beställning, hjälper ni mig?

Har du frågor eller känner dig osäker på hur du ska svara på våra frågor finns det en möjlighet att beställa ditt avtal med personlig hjälp av någon av våra professionella jurister.

Efter att du har startat din beställning kommer du att kunna välja mellan att beställa ditt avtal direkt via en personlig jurist, eller till och med via telefon. Du kan då känna dig trygg att dina frågor kommer att besvaras och att juristen kommer att upprätta ett korrekt avtal utifrån dina förutsättningar.

7. Jag vill veta mer om skilsmässoansökan, finns det mer information att få?

Förutom denna sida finns det mer information i våra artiklar på vår blogg:

Att tänka på vid gemensam äktenskapsskillnad.

Varför tänka på testamentet vid skilsmässa?